Ce este Kram Maga

Este un sistem de autoaparare care a aparut si s-a dezvoltat initial in Israel , fiind adoptat si dezvoltat de catre Fortele de Aparare Israeliene (Israeli Defence Sistem). Krav Maga înseamna "lupta de aproape" în ebraica. Sitemul de autoaparare Krav Maga cuprinde din doua parti: - Auto-aparare, care este cadru esential. Acesta este compus dintr-o varietate de tehnici care au ca scop apararea împotriva unui atac, a evita sa fie raniti si pentru a neutraliza un atacator. Aceasta include raspunsuri la o mare varietate de atacuri, armat sau neînarmati si din pozitii diferite: verticala, asezat, în pozitie culcata ... - Tehnici de lovire si blocare specifice Krav Maga fiind predate posibilitatile de a neutraliza un adversar rapid si eficient. Aceasta include elemente de lupta reala: tactici de lupta , eschive, diverse combinatii de atac , psihologia dezvoltarea si consolidarea capacitatatii de a gestiona una sau mai multe situatii violente în acelasi timp .
Krav Maga nu este doar scoala de arte martiale, bazate pe abordarile conventionale ea este o metodologie moderna caracterizata printr-o abordare coerenta si logica care sa permita tehnici naturale, practice si usoare bazate pe miscarile relativ simple ale corpului uman. Practicarea acestei discipline cu realism nu permite, prin urmare, reguli, limite sau utilizarea lor în evenimente sportive. În Krav Maga noi credem ca simplitatea este un factor determinant în protejarea individului marind sansele de supravietuire ale acestuia atunci când se confrunta cu o agresiune fizica. Miscarile sunt simple, scurte si explosive pentru conservarea energiei in lupta .
În ciuda absentei unei limitari în ceea ce priveste abordarea luptei Krav Maga, suntem în mod evident preocupati pentru respectarea sigurantei in antrenament . Trebuie, de asemenea sa ne asiguram ca nici o miscare, nici un atac, nu este neabordat in timpul antrenamentelor de aceea toate tehnicile de autoaparare sunt executate pe o raza de 360 grade . Estetica cu care sunt realizate tehnicile nu este de nici un interes pentru noi , prioritatea noastra in antrenament cat si in viata reala este de eficacitatea. Preocuparea noastra este de a se evita orice tehnica sau miscare nerealista , fiind interesati mai mult de eficacitatea tehnicilor si nu de aspectul lor . Filozofia de lupta a unui practicant de Krav Maga este de a ramâne în viata , tehnicile trebuie executate cu un auto-control necesar pentru a nu ucide sau de a provoca daune ireparabile adversarului.

Imi Lichtenfeld este fondatorul Krav Maga ,el s-a nascut în 1910 în Bratislava (oras care a devenit in 1920 capitala Cehoslovaciei). A studiat gimnastica, dreptul si medicina. Tatal sau, Samuel, a fost seful serviciului secret local fiind si instructorul politiei secrete pentru tehnici de imobilizare. Fiind indrumat de tatal sau, Imi a practicat diferite sporturi si intre 1928-1929 a castigat multe campionate europene de lupte greco-romane in acelasi an, devenind campion mondial la box. În urmatorii 10 ani, Imi s-a concentrat pe pregatirea sa ca si luptator cat si instructor olimpic, câstigând multe medalii în competitii nationale si internationale.
În anii '30, datorita aparitiei unor grupuri antisemite in Bratislava , Imi a devenit liderul unui grup de rezistenta care a luptat împotriva fascistilor. Între anii 1936-1940, el a participat în nenumarate misiuni si confruntari violente. Toate aceste întâmplari si modul de viata al lui Imi i-au fortificat corpul si spiritul, pregatindu-l pentru evenimentele care vor urma, dând nastere mai tarziu sistemului martial Krav-Maga. În 1940, Imi si-a parasit tara, familia si prietenii si s-a îmbarcat în ultimul vapor care fugea de garzile naziste. Astfel, a ajuns sa lupte în Orientul Mijlociu, Libia, Siria, Liban si Egipt. Apoi, în 1942, s-a retras din armata si a primit permisiunea de a trai în Israel, începând un nou capitol din viata sa.
Odata cu infiintarea statului Israel, Imi s-a alaturat "Tzahal" (I.D.F.- Israeli Defense Forces = Fortele de Aparare ale Israelului) si a devenit instructor sef in domeniul pregatirii fizice si tot in aceasta perioada a inceput sa predea Krav-Maga contribuind mai apoi la raspânditrea tehnicilor Krav Maga în scolile de instruire ale tuturor structurilor sistemului de aparare Israelian (politie, unitati de protectie si paza, servicii secrete etc.). În urmatorii 20 de ani, Imi a îmbunatatit aceasta tehnica speciala de autoaparare si lupta directa. El i-a instruit personal pe cei mai buni luptatori din cele mai perforante forte de elita ale Armatei Israeliene; oameni care prin tehnica, abilitate si curaj au schimbat destinul operatiunilor si al razboaielor purtate.
Pensionat ca instructor al Tzahal, el a adaptat si personalizat tehnica Krav-Maga pentru civili, facând-o eficienta si accesibila pentru toti , pentru aceasta, el a deschis doua centre de instruire, unul în Tel Aviv si celalat în Netanya. În acest proces de "deschidere" el a ales câtiva dintre cei mai buni studenti ai lui pentru a se ocupa de Krav-Maga în viitor. În 1978 el a fondat Asociatia Krav-Maga în Israel. Imi Lichtenfeld a fost pâna la moartea sa consilierul si sfatuitorul Fortelor de Aparare Israeliene, si chiar la o vârsta destul de avansata, a instruit instructorii de Krav-Maga. El a fost prezent în toate seminariile si întâlnirile din Israel cu practicantii din toata lumea, supervizând si transmitând personal experienta, descoperirile si semnificatia practica a creatiei sale, Krav-Maga.
Într-o scrisoare prin care îi conferea o "diploma de merit", seful Fortelor de Aparare Israeliene scria ca în perioada miscarilor Haganah si Palmah, incluzând toti anii de Tzahal, combatitivitatea si capacitatile personale au fost fundamentele unui luptator israelian, si nu exista nimeni mai responsabil pentru acest rezultat, pentru acesta realizare, decât Imi Lichtenfeld. Aceeasi scrisoare specifica ca, calitatea Krav-Maga este rezultatul valorii umane a lui Imi, deoarece aceasta arta a fost cladita pe simplicitate, obiectivitate, autocontrol, securitate maxima în antrenament si lupta, corectitudine si respect pentru adversar, chiar daca aceste este un dusman.
Într-o scrisoare primita de la Ministerul Educatiei si Culturii, Zvulum Amer, se recunoaste importanta pregatirii tineretului israelian pentru a face fata violentelor din viata curenta, motiv pentru care Ministerul Educatiei sprijina predarea efectiva a Krav-Maga în toate scolile. Ministrul îi multumeste lui Imi pentru ca a inventat o tehnica atât de eficienta, prin acordarea unei distinctii speciale (împodobite cu culorile steagului israelian: albastru si alb). Primul ministru, Yitzhak Rabin, a declarat ca instruirea unui soldat sau comandat israelian si persoana lui Imi Lichtenfeld sunt sinonime, acestea "doua" contribuind esential la succesul operatiunilor Tzahal.

Krav-Maga Security FEDERATION (cu sediul în Israel) este reprezenata în peste 20 de tari din întreaga lume cu peste 70 de instructori certificati la nivel international fiind reprezentata si in Romania. Programa de pregatire a clubului nostru se bazeaza in principal pe programa federatiei de Krav - Security Israel. Tehnicile de autoaparare dezvoltate de catre fondatorul stilului Imi Lichtenfeld constituie materialul de referinta utilizat de catre instructorii Krav Maga - Security .
Krav Maga Security a fost initial orientat în special catre profesionistii care lucreaza în domeniul fortelor de securitate dar si organizatiilor guvernamentale astazi. Astazi se adreseaza publicului larg avand in component doua sectii una pentru structurile militare si de securitate si una pentru civili. Tehnicile predate au fost adaptate pentru a oferi un mecanism rapid de învatare atat pentru specialistii din cadrul firmelor care activeaza in domeniul securitatii dar si pentru public in general , fiind cautata o abordare structurata , si profesista pentru a obtine rapid abilitati puternice de autoaparare.

 

Cine?

Toti instructorii din orgnizatia noastra au o vasta pregatire martiala nu numai in Krav Maga dar si in alte sisteme de luptă civile si militare. Sint recunoscuti de Federatia Krav Maga Security ce isi are sediul in Israel.
despre cluburi si instructori

Ce?

In cadrul Krav Maga Security Federation se predau metode de self defense atit pentru firmele de securitate cit si pentru militari si persoane civile.
despre Krav Maga

Unde?

Ne puteti gasi in Romania:

- Bacau, str. Razboieni in incinta liceului de Arta George Apostu, Tel: 0770469359 dupa ora 17. email: tetsuzandojo(a)yahoo.co

- Bucuresti, Sector 1, Str. Occidentului nr 12, Sala de sport a liceului Ion N. Socolescu. kravmaga(a)martial.ro
vezi harta

Cand?

Antrenamentele se tin:

- Bacau: Copii Luni / Miercuri 18.00-19.20. Adulti Luni: 19.20-21.00 \ Miercuri: 19.20-21.00 \ Sambata : 10.00 – 12.00

- Bucuresti: Marti / Joi: 19.00 - 21.00
vezi calendarul

Cat?

Costul antrenamentului pentru o luna este de:

- Bacau 40 ron.

- Bucuresti 100 Ron

Acest cost acopera o luna de antrenament calendaristic.
informatii inscriere

© 2013 Seibukan Romania - Toate drepturile rezervate.